skip to Main Content

Gör din egen cider 28:e september kl 16:00-18:00

850,00 kr

Ta tillvara på dina äpplen och förädla dem till härlig välsmakande cider.

8 i lager

Kategorier: , ,

Beskrivning

Tag med dina äpplen och förädla dem till äkta cider.

Först  går vi igenom grunderna i hur man tillverka cider. Vi provsmakar egen gjord och köpt cider.

Sen sätter vi igång och jobbar praktiskt. Vi kommer att tillverka cider efter två metoder, vildjäst och kontrollerad jäsning. Momenten ser ungefär ut enligt följande.

  1. Du som deltagare har med dig 20 kg frukt (äpple eller päron)
  2. Genomgång av musteriets maskiner, hur de fungerar och de olika momenten för tillverkningen.
  3. Frukten tvättas.
  4. Frukten hackas i musteriets hack.
  5. Frukten pressas i musteriets press.
  6. Delar av mustern som ska bli cider med kontrollerad jäsning pastöriseras.
  7. Fruktmusten silas och tappas upp på jäskärl.
  8. Sockerhalten mäts för att ev tillsätta socker.

Genomgång av de moment som återstår att göra själv hemma.

I kursen ingår:

Dokumentation över tillvägagångssätten.

Tillgång till musteriets maskinpark.

Jäskärl med bubbelmojäng.

Jäst för den kontrollerade jäsningen.

Fika.

Kursledare Lisa Sundell och Per Lindgren

Kostnad 850 kr

Back To Top